Internetsnelheid testen
Niet tevreden? Stap over via internetvergelijken
Niet tevreden? Stap over via internetvergelijken

Speedtest

Internetsnelheid meten met de speedtest

Met de speedtest kijk je of jouw internetsnelheid wel zo snel is als je provider belooft. Je kunt de test altijd doen, welke provider je ook hebt. Hier hoef je niets voor te downloaden of the installeren. Het programma waarmee je de speedtest uitvoert doet een korte test om de download- en uploadsnelheid te meten en het resultaat is direct te zien. Klik hierboven op de blauwe knop ‘Begin test’ of lees eerst meer over de speedtest.

Niet tevreden? Vergelijk op jouw adres:

Belangrijk tijdens de speedtest

Voordat je de speedtest uitvoert zijn drie dingen belangrijk:

1. Zorg dat alle programma’s die internet gebruiken afgesloten zijn. Dat kan Spotify zijn, maar ook andere openstaande vensters in je internetbrowser. Alleen deze pagina mag open staan.

2. Zorg ervoor dat niemand anders in huis dezelfde internetverbinding gebruikt op het moment van de speedtest.

3. Sluit je computer met een internetkabel aan op het modem. Met de speedtest kan je ook je wifi snelheid meten maar er zijn altijd invloeden van buitenaf waardoor je geen 100% waterdichte resultaat zal behalen.

Verbeteren internetsnelheid

De speedtest kan in sommige gevallen een andere internetsnelheid aangeven dan de maximale snelheid die bij je abonnement hoort. Hiervoor zijn verschillende oorzaken:

Er kunnen problemen binnenshuis zijn die je zelf kunt verhelpen om je internetsnelheid te optimaliseren. Wanneer je denkt dat het niet aan de verbinding ligt, maar aan het draadloze internet zijn er ook mogelijkheden om door het verbeteren van je wifi signaal je snelheid te verhogen.

Een probleem met internetsnelheid kan niet altijd opgelost worden. Het kan zijn dat de maximale snelheid van het abonnement niet beschikbaar is in jouw postcodegebied. In dit geval raden wij aan een ander abonnement te nemen. Snel internet vergelijken is de beste manier om zeker te zijn dat je niet teveel betaalt voor een verbinding die helemaal niet zo snel blijkt te zijn.

Bezoekers beoordeelden internetsnelheid-testen.nl met een:

Speedtest
4.16 (83.18%) 2325 votes
 1. Karel v.d.Boom

  Heb een Ziggo account alles in een : middel belofte 150 MB/s en jawel hoor zelfs er boven soms wel 169 Mb/s, dus ze doen wat ze beloven.

  Reageren
 2. Nico V

  Heb Online… sinds het ‘nieuwe netwerk’ van ze hapert het downloaden of streamen verschrikkelijk. Niet fijn als je uitzending gemist kijkt en het beeld valt regelmatig seconden lang stil.

  Reageren
 3. Arie

  Ik heb snel paket van Ziggo. beloofd is 300 down en 30 up
  Dit haal ik ook haast altijd. 300 down is erg constant en up is ook altijd tussen 28 en 31.

  Reageren
 4. Jaap

  Buitengebied met experia V10 download speed 7,5 mbit/sec upload 0,6 mbit/sec.
  verschrikkelijk traag, maar het is niet anders.

  Reageren
 5. Nico Kwant

  Ik heb ADSL van Online. 28,4 Mbit down en 2,5 Mbit up. Is niet niet erg weinig? Overstappen op glasvezel kan niet omdat die hier (gorinchem Stad) nog nooit is aangelegd

  Reageren
 6. Hennie Pijper

  Ik heb een bekabelde verbinding,volgens contract max 150 mb/s.
  Ik haal onder gunstige omstandigheden 154.50 mb/s Is het druk op WIFI dan ongeveer 120 mb/s ook niet slecht.Upload altijd wel 12-15 mb/s
  Welliswaar moet je wel de aan sluiting op he modem en laptop in de gaten houden.
  Kabeltje,niet de UTPcabel cat 6 wil eeleen iets los komen van het modem maar als je dat weet kun je dat vrij eenvoudig zelf herstellen

  Reageren
 7. Snelheid van mijn nieuwe Ziggo abonnement is perfect. Beide test (download en upload) zijn boven de opgegeven specificaties. Opgegeven word 300 down en 30 up, maar haal 307,7 down en 31 up. Klasse!

  Reageren
 8. Anouk

  Ons is beloofd 30 tot 40 mb per seconde, dus 17 mb is ver onder de maat. Ze zeggen dat het aan de lengte van de kabel ligt, maar dat is onzin want de kabel is 30cm lang

  Reageren
 9. verstuur

  Met een paar tweakjes en juiste hardware! is snelheid die word gekocht min. haalbaar
  508/505 Mbit/sec..

  Reageren
 10. Jett Vermeer van der Raaf

  Slechte verbinding, heel langzaam. niet tevreden met de snelheid van het internet
  Download 3.3/ m.bite per sec

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>