Internetsnelheid testen
Niet tevreden? Stap over via internetvergelijken
Niet tevreden? Stap over via internetvergelijken

Speedtest

Internetsnelheid meten met de speedtest

Met de speedtest kijk je of jouw internetsnelheid wel zo snel is als je provider belooft. Je kunt de test altijd doen, welke provider je ook hebt. Hier hoef je niets voor te downloaden of the installeren. Het programma waarmee je de speedtest uitvoert doet een korte test om de download- en uploadsnelheid te meten en het resultaat is direct te zien. Klik hierboven op de blauwe knop ‘Begin test’ of lees eerst meer over de speedtest.

Niet tevreden? Vergelijk op jouw adres:

Belangrijk tijdens de speedtest

Voordat je de speedtest uitvoert zijn drie dingen belangrijk:

1. Zorg dat alle programma’s die internet gebruiken afgesloten zijn. Dat kan Spotify zijn, maar ook andere openstaande vensters in je internetbrowser. Alleen deze pagina mag open staan.

2. Zorg ervoor dat niemand anders in huis dezelfde internetverbinding gebruikt op het moment van de speedtest.

3. Sluit je computer met een internetkabel aan op het modem. Met de speedtest kan je ook je wifi snelheid meten maar er zijn altijd invloeden van buitenaf waardoor je geen 100% waterdichte resultaat zal behalen.

Verbeteren internetsnelheid

De speedtest kan in sommige gevallen een andere internetsnelheid aangeven dan de maximale snelheid die bij je abonnement hoort. Hiervoor zijn verschillende oorzaken:

Er kunnen problemen binnenshuis zijn die je zelf kunt verhelpen om je internetsnelheid te optimaliseren. Wanneer je denkt dat het niet aan de verbinding ligt, maar aan het draadloze internet zijn er ook mogelijkheden om door het verbeteren van je wifi signaal je snelheid te verhogen.

Een probleem met internetsnelheid kan niet altijd opgelost worden. Het kan zijn dat de maximale snelheid van het abonnement niet beschikbaar is in jouw postcodegebied. In dit geval raden wij aan een ander abonnement te nemen. Snel internet vergelijken is de beste manier om zeker te zijn dat je niet teveel betaalt voor een verbinding die helemaal niet zo snel blijkt te zijn.

Bezoekers beoordeelden internetsnelheid-testen.nl met een:

Speedtest
4.1 (81.97%) 2386 votes
 1. Jan

  hier komen we aan!!!! Ja wel 0.23 mbps download en 0.11 mbps upload.
  En ze doen er geen reet aan . aanvulling met 4g is hier ook niet mogelijk.

  Reageren
 2. G.Bethlehem

  Door een slechte kpn kabel/las kom ik gemiddeld op 13.2 d en 2.31 u.
  K.P.N. weigerd dit te verbeteren.
  Helaas is Ziggo net zo goed of slecht, anders was ik wel overgestapt.
  Misschien verhuizen? Maar ja waar kom je dan in terecht.

  Reageren
 3. Dirk

  Ik zit bij Ziggo met 200 MBs internet verbinding. Met draadloze router valt verbinding regelmatig weg. Met kabel kom ik op nog geen 40 MBs, Ziggo kan niets doen?

  Reageren
 4. Rob Hill

  download 95mb/sec , upload 200mb/sec met KPN glasvezel.
  Kwam even hier te testen omdat internet pagina’s traag laden, ligt dus niet aan de snelheid.

  Reageren
 5. Piet

  Heb glasvezel alles in een, wil 50 mb up krijg 50 up en tegen de 50 mb down, MET KABEL .
  Wifi tegen de 20 mb.

  Reageren
 6. F

  1,4 mb/s down en 0,6 up. En dat in Amsterdam. Ik betaal voor 30 mb/s down en ik weet dat ze niet meer dan 12 mb/s kunnen leveren, maar dit is wel erg slecht. Rond 12 december zou het allemaal beter moeten worden bij Online.nl, dus ik hoop dat het daarmee te maken heeft want als dit na 12 december nog zo is ben ik weg.

  Reageren
 7. Andre Zlobinski

  Super. 5 testers getest. alles dezelfde gegevens / resultaten. ook deze site. Echter wel zeer prettige no nonsens test. Aanrader.

  Reageren
 8. E H van Walsum

  KPN beloofd mij en daar betaal ik voor 100mbit, ik krijg max 94 download en 95 upload dat mag eigenlijk niet maar ze verklaren deze cijfers dat er altijd een mindere dan 100 mb loopt …..
  dit is glasvezel meneer!!! geen adsl waar ze vroeger blokken in zetten van 5 db….. gr Evert

  Reageren
 9. Jacob

  Heb ADSL van online.nl . Heb een contract afgesloten van 20Mbit/sec maar ze hebben het na jaren stilzwijgend teruggeschroefd naar max. 10 Mbit/sec. met als resultaat dat ik nu 9.0 Mbit/sec download en 0.8 Mbit/sec upload heb. Beetje normaal streamen lukt nu dus niet meer.

  Reageren
 10. Karel v.d.Boom

  Even aanvullen: Alles is bekabeld met nog een CAT5 kabel de planning is om deze te vervangen naar CAT6

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>