Internetsnelheid: wat heeft invloed?

Heb je de speedtest gedaan en blijkt je internet trager dan verwacht? Dit kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak van traag internet ligt voor een deel aan de manier waarop internet binnen het huis wordt aangesloten. Het eerste waarmee je internetsnelheid te maken heeft is natuurlijk de bandbreedte waarmee het internet op jouw adres wordt aangeboden. Nadat de internetverbinding het huis binnenkomt wordt het aangesloten op het modem. Wanneer de router en modem niet één apparaat zijn wordt het signaal daarna van het modem naar de router verzonden.

Nadat het signaal bij het modem of de router is uitgekomen wordt het verzonden naar de apparaten die zijn aangesloten op het internet. Om het bovengenoemde verhaal duidelijker te maken staat hieronder een afbeelding om dit te illustreren.

Internetaansluiting

Alle bovengenoemde stappen kunnen de internetsnelheid negatief beïnvloeden. Hieronder vind je een overzicht van tips per gebied dat invloed heeft op de internetsnelheid.

 1. Bekabeling binnenhuis
 2. Netwerkapparatuur
 3. Computerinstellingen

 

Direct je internetsnelheid testen? Doe hier de speedtest

 1. a.onderdelinden

  Snelheid is 2,8 tot 3,4 . Dit is belachelijk laag. Betaal wel de volle pond aan de KPN. Gevraagd om extra korting. Kan ik € 5,00 p/m korting krijgen bij een jaar abonnement.
  Staat tot =geen verhouding voor wat je geleverd krijgt.

  Reageren
 2. W.A. Koppijn

  Sterk wisselend waardoor de door provider beloofde snelheid slechts af en toe wordt gehaald. Op dit ogeblik (02/11/2015) 87 Mbs van wat max. 100 zou moeten zijn. Wel aantekenen dat computer via dongle in verbinding staat met router.

  Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>