Makkelijke stappen om je internetsnelheid optimaliseren

Reset je router

Komt uit de speedtest dat je internet trager is dan normaal? Reset dan je modem allereerst. Dit is erg gemakkelijk en lost erg veel problemen op. Het kan zijn dat je router een aparte resetknop heeft. Anders moet je in veel gevallen de router uit het stopcontact trekken en er na 10 seconden weer instoppen. Check de gebruiksaanwijzing van jouw router hoe je je router kunt resetten.

 

Computer opnieuw opstarten

Het kan ook zijn dat niet de internetverbinding traag is maar je computer zelf. Een computer blijft vaak op de achtergrond programma’s draaien waardoor hij langzamer wordt. Door de computer opnieuw op te starten kan de ook het internet een stuk sneller gaan.

 

Browser updaten

Zorg er altijd voor dat je internet browser up-to-date is. Het updaten van je browser kan de internetsnelheid positief beïnvloeden.

 

Controleer je firewall & virusscanner

Soms kost het gebruik van een firewall en virusscanner erg veel internetsnelheid. Je zou dit kunnen controleren door de speedtest een keer met- en een keer zonder firewall en virusscanner aan te hebben.

 

Gebruik goede bekabeling

De bekabeling die gebruikt wordt kan invloed hebben op de snelheid van het internet. Je hebt verschillende soorten netwerkkabels. Sommige zijn voor snellere internetverbindingen geschikt dan anderen. Let er dus op dat je je netwerkkabels neemt die jouw internetsnelheid ondersteunen.

 

Let op welke draadloze router je gebruikt

De internetsnelheid kan erg worden beïnvloed door een draadloze router. Hoewel deze bijna altijd langzamer zijn dan een bekabelde router zijn er onderling groter verschillen.  De ene WiFi-router kan aanzienlijk hogere internetsnelheden aan dan de andere. Wanneer je snel internet hebt is het natuurlijk zonde als het vervolgens weer teniet wordt gedaan door een langzame router.

Direct je internetsnelheid testen? Doe hier de speedtest

 1. Roïna

  HELLUPP!!
  Hebben sinds vorige week onze internetsnelheid van KPN verhoogd naar 500/500mbs aangezien mijn man veel online speelt op de PS3. Maar na tig bezoeken van KPN monteurs en van de glasvezel medewerkers blijven we steeds op zowel de PS3 als op onze laptop toch op zo’n 50/30mbs hangen.. Maar als ik mijn buurvrouw haar laptop aansluit op onze internet dan behaald zij wel bijna de 500/500mbs…. Iemand enig idee hoe dit kan?? Hebben diverse kabels uitgeprobeerd dus daar kan het niet aan liggen. Kan het aan bepaalde instellingen liggen van de PS3 en onze laptop?

  Hoop dat iemand ons verder kan helpen..!!

  Reageren
 2. Sjaak

  Ziggo zegt: alles is 100% ok; kabelmodem heeft goed signaal etc. Speedtests zowel intern en extern Ziggo 150+ Mbps down / 15 Mpbs down. Lijkt dus prima. Maar waarom is surfen dan zo ^)(@$&@)$&%(@*.
  Maakt niet uit welke app of site, het is allemaal retetraag. Hoe kan ik dit aantonen naar Ziggo? Zijn er tools of sites om echt internetgebruik te meten ipv dom data downloaden?

  Reageren
 3. Yvonne

  Er komt bij mij uit 33.5 Mbit/sec Download en 8.6 Mbit/sec Upload uit. Ik weet niet of deze snelheid goed is?

  Reageren
 4. Dick Jongens

  Ik heb 2 jaar geleden bij Telfort een download snelheid gehad van 30 mb. Nu kom ik nog maar op 1.4 mb. Wil de router nu in de meterkast plaatsen maar weet niet hoe ik dan aansluiting kan krijgen op zolder op mijn pc en 2e tv aansluiting.

  Reageren
 5. Chris

  Down 152.6 up 15.4 (bedraad)
  Down 101.9 up 16.6 ( draadloos)
  Zeker zoals beloofd.

  Reageren
 6. h vd Zande

  slecht, 3.9 Mbit/sec.

  Reageren
 7. h vd Zande

  slecht snelheid is 3.9 Mbit/sec.

  Reageren
 8. Anonymous

  Hier in buitengebied 5km van centrale. 2.5mbit down en 0.8mbit up. Niks aan te doen helaas. 🙁

  Reageren
 9. Bulldog

  Hier 151 MB download en 15,97 mb Up met kabel .
  Draadloos 74,80 mb en up 15,56 mb
  Dus erg tevreden.

  Reageren
 10. Nou ben sinds 1 januari klant bij ziggo ik haalde netjes 205 down en 20 up maar sinds 3 weken haal ik maar 15 down en 20 up minn vraag is nu wtf is er aan de hand ik betaal nu wel bijna 100 euro per maand maar ik krijg nie een 20% voor wat ik betaal wat mij ook irriteert is dat je zo lang moet wachten op een monteur maar ja die komt dinsdag even kijken wat die heeft te zeggen…

  Reageren
  • Wout

   Ik heb exact hetzelfde probleem. Ik betaal 60 euro per maand voor 300 mb/s en ik heb maximaal 5/6 mb/s effectieve snelheid. Alle testen geven maximaal 10 mb/s (bedrade verbinding). Kan dit zomaar? Mag ik dit vergelijken met een auto kopen en dan alleen de banden krijgen?

   Reageren

Wat vind jij van je snelheid? Laat een reactie achter

U kunt deze HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>